LEON ALVARADO – CHARGING THE ELECTRIC DREAM

Artiest info
Website
facebook
Label: Melodic Revolution Records
 

Op zijn album “Charging The Electric Dream” speelt de in Caracas, Venezuela geboren multi-instrumentalist Leon Alvarado alle instrumenten die we in de zeven tracks horen helemaal alleen in. Zijn muzikale voorkeur ging al op vrije jonge leeftijd in de richting van de progressieve rockmuziek naar het voorbeeld van zijn idolen van ‘Genesis’, ‘Pink Floyd’, ‘King Crimson’, ‘Yes’ en ‘Jethro Tull’. Leon verhuisde eind jaren ’70 van Caracas naar Amerika waar hij na enkele jaren ook onder de indruk en de invloed kwam van synthesizermuziek die gespeeld werd door elektro-wonderkinderen als Vangelis, Giorgio Moroder, Brian Eno of Jean Michel Jarre.

Dat was nu net wat hij zelf ook wilde gaan doen en dat kunnen we dan nu ook horen in de door hem gecomponeerde tracks op het in zijn ‘home studio’ opgenomen “Charging The Electric Dream” zoals u zelf kunt vaststellen op de bijgaande video van de albumtiteltrack. Naast zijn muzikale carrière is Leon Alvarado eveneens een succesrijke ontwerper en illustrator van o.a. platenhoezen van bands als ‘Jethro Tull’, ‘Yes’, ‘Genesis’ en van artiesten als Phil Collins en Jeff Beck.

Na zich bekwaamd te hebben in het deskundig programmeren van computers en synthesizers besloot Leon Alvarado om zijn eigen muzikale creaties te gaan opnemen zoals nu voor het ook door hem geproducete nieuwe vijfde album “Charging The Electric Dream”. Sommige van de nummers op deze plaat zijn volgens hemzelf al meer dan 20 jaar geleden gecomponeerd maar nu pas rijp genoeg bevonden om op zijn album te verschijnen. Hij heeft de tracks echter wel opnieuw moeten opnemen want zijn eerdere opnames zijn in 2017 allemaal vernietigd geworden tijdens een zware overstroming die zijn woning in Californië heeft getroffen.

(valsam)